Förundersökning om guldsmedsrån läggs ned

Den 26 april 2016 rånades en guldsmedsbutik på Gullmarsplan av en man beväpnad med yxa. Rånaren tog sin tillflykt med cykel, men polisen kunde direkt efter händelsen gripa en 18-årig man misstänkt för inblandning i gärningen. På mannens begäran förordnades advokaten Joel Apitzsch till offentlig försvarare för honom.Mannen häktades misstänkt för rån, men försattes efter några veckor i häktet på fri fot i avvaktan på att utredningen kunde slutföras.

Åklagaren har nu lagt ned förundersökningen och mannen har för avsikt att genom sin advokat begära ersättning från staten för det lidandet han utsatts för genom häktningen.

http://www.expressen.se/nyheter/guldsmedsbutik-utsatt-for-ran/

Joel Apitzsch är specialiserad inom brottmål och åtar sig uppdrag både som försvarare och målsägandebiträde. Joel har särskild erfarenhet av att företräda ungdomar som är misstänkta för allvarlig brottslighet. Innan Joel anslöt sig till Advokatfirman Guide har han arbetat på domstol och affärsjuridisk advokatbyrå. Joel kom till byrån 2010, utsågs till VD 2013 och blev delägare 2014.

Kolla ditt ärende med Joel Apitzsch – kostnadsfritt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *