,

Får jag tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd?

Sverige har sedan den 20 juli 2016 och fram till och med den 19 juli 2019 infört flera begränsningar på asylrättens område. En av dessa begränsningar är att personer som omfattas av lagen får tidsbegränsade (tillfälliga) uppehållstillstånd.

Lagen ska inte tillämpas på barn eller barnfamiljer om de ansökte om uppehållstillstånd den 24 november 2015 eller tidigare. Om dessa ska beviljas uppehållstillstånd ska uppehållstillståndet vara permanent.

Att få ett tillfälligt uppehållstillstånd innebär inte per automatik att man inte får stanna i Sverige längre. När ett tidsbegränsat uppehållstillstånd slutar gälla kan du ansöka om förlängning och detta ska du få om du fortfarande är i behov av skydd. Det är dock troligt att många kommer att ha hunnit bli vuxna vid senare prövning och därmed bedömas annorlunda. I vissa fall kan ett fortsatt uppehållstillstånd beviljas på grund av andra skäl.

 

Sogand Sasanpour arbetar med byråns samtliga verksamhetsområden. Hon är advokat sedan 2015 och har sedan tidigare erfarenhet av arbete på domstol. Sogand talar persiska.

Kolla ditt ärende med Sogand Sasanpour – kostnadsfritt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *