En frikänns i stort mål om vapenbrott

Malmö tingsrätt har idag meddelat dom i ett mål om omfattande vapenhantering.

Fyra personer stod åtalade vid Malmö tingsrätt misstänkta för inblandning i en mycket omfattande hantering av illegala vapen.

En 24-årig man, som försvaras av Joel Apitzsch på advokatfirman Guide, frias helt från misstankar om inblandning i brottsligheten.

De övriga tre åtalade döms till långa fängelsestraff. En döms för grov smuggling genom att ha fört in cirka 30 kulsprutor från Slovakien till Sverige. De två andra döms för synnerligen grovt vapenbrott för att i Sverige ha reaktiverat och överlåtit ett 60-tal vapen till personer i Sverige. Vapnen har enligt den utredning som åklagaren lade fram vid förhandlingen tingsrätten kommit att hamna i händerna på grovt kriminella personer, ett av vapnen användes exempelvis i samband med dubbelmordet på Vårväderstorget i Göteborg 2016.

https://www.sydsvenskan.se/2017-12-19/fangelse-for-vapensmuggling

 

Joel Apitzsch är specialiserad inom brottmål och åtar sig uppdrag både som försvarare och målsägandebiträde. Joel har särskild erfarenhet av att företräda ungdomar som är misstänkta för allvarlig brottslighet. Innan Joel anslöt sig till Advokatfirman Guide har han arbetat på domstol och affärsjuridisk advokatbyrå. Joel kom till byrån 2010, utsågs till VD 2013 och blev delägare 2014.

Kolla ditt ärende med Joel Apitzsch – kostnadsfritt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *