Även hovrätten ogillar åtal om försök till mord vid skjutning i Vårby Gård

Efter att en maskerad man den 22 april 2015 öppnat eld med automatvapen mot en grupp personer på Vårby Gårds torg, frihetsberövades en 18-årig man misstänkt för att ha genomfört skjutningen. Gärningen misstänktes vara en del i en pågående konflikt mellan rivaliserande grupper, och en hämndaktion för mordet på en 19-åring i Vårby Gård någon månad tidigare.

Tingsrätten ogillade åtalet i december 2015 och försatte mannen på fri fot. Efter att åklagaren överklagat domen och kompletterat förundersökningen häktades mannen på nytt misstänkt för medhjälp till gärningen.

Efter rättegången i Svea hovrätt försattes mannen omedelbart på fri fot och i dom denna dag har hovrätten fastställt tingsrättens dom. Mannen försvarades av advokat Joel Apitzsch.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20671252.ab

 

Joel Apitzsch är specialiserad inom brottmål och åtar sig uppdrag både som försvarare och målsägandebiträde. Joel har särskild erfarenhet av att företräda ungdomar som är misstänkta för allvarlig brottslighet. Innan Joel anslöt sig till Advokatfirman Guide har han arbetat på domstol och affärsjuridisk advokatbyrå. Joel kom till byrån 2010, utsågs till VD 2013 och blev delägare 2014.

Kolla ditt ärende med Joel Apitzsch – kostnadsfritt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *