Även hovrätten friar – trots DNA på rånarluva

Svea hovrätt har idag fastställt en frikännande dom angående ett uppmärksammat rånförsök mot en butik i Kärrtorp den 25 november 2014. Den frikände företräddes av advokat Joel Apitzsch på advokatfirman Guide.

Butiken Coop i Kärrtorp utsattes i november 2014 för ett mycket våldsamt rånförsök. En kassörska blev skjuten under gärningen. Gärningsmannen flydde sedan på en moped tillsammans med en annan person som väntade utanför butiken. Personen som utförde gärningen inne i butiken kunde identifieras, erkände gärningen och dömdes av Södertörns tingsrätt för försök till grovt rån. En 17-årig pojke, som försvarades av Joel Apitzsch, misstänktes vara den person som väntade på mopeden utanför butiken. Åklagaren åberopade bland annat en DNA-träff från pojken på en rånarluva som hittats i anslutning till mopeden, men såväl tingsrätt som hovrätt ansåg att bevisningen var otillräcklig.

Läs mer om rånförsöket här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19929871.ab

Joel Apitzsch är specialiserad inom brottmål och åtar sig uppdrag både som försvarare och målsägandebiträde. Joel har särskild erfarenhet av att företräda ungdomar som är misstänkta för allvarlig brottslighet. Innan Joel anslöt sig till Advokatfirman Guide har han arbetat på domstol och affärsjuridisk advokatbyrå. Joel kom till byrån 2010, utsågs till VD 2013 och blev delägare 2014.

Kolla ditt ärende med Joel Apitzsch – kostnadsfritt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *